Pusťme sa hneď do postupu. V hrnci necháme zovrieť vodu s octom, soľou a bobkovými listami. Do vriacej vody pridáme čerstvú tresku a varíme ju vo vode po dobu 15 minút. Tresku vyberieme von a do vody vložíme očistenú mrkvu v celku, ktorú varíme zhruba 5 minút do mäkka. Následne mrkvu necháme vychladnúť a nastrúhame ju najemno na strúhadle.

Ingrediencie:

  • 400 g čerstvej vykostenej tresky
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 PL horčice
  • 400 g skyru alebo gréckeho jegurtu
  • 2 menšie mrkvy
  • 5 PL octu
  • 3 bobkové listy
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL soli

Vychladenú tresku vložíme do väčšej misy, kde ju pomocou vidličky poriadne roztlačíme na malé kúsky. K treske pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, horčicu a skyr alebo grécky jogurt. Šalát dobre premiešame. Na záver treskový šalát dochutíme ešte soľou, octom, mletým čiernym korením, prípadne aj horčicou. Šalát necháme odstáť v chladničke najlepšie cez noc, aby sa všetky chute prepojili.

Foto: unsplash.com