Pusťme sa hneď do postupu. V hrnci necháme zovrieť vodu s octom, soľou a bobkovými listami. Do vriacej vody pridáme čerstvú tresku a varíme ju vo vode po dobu 15 minút. Tresku vyberieme von a do vody vložíme očistenú mrkvu v celku, ktorú varíme zhruba 5 minút do mäkka. Následne mrkvu necháme vychladnúť a nastrúhame ju najemno na strúhadle.
Ingrediencie:
- 400 g čerstvej vykostenej tresky
- 1 veľká cibuľa
- 4 PL horčice
- 400 g skyru alebo gréckeho jegurtu
- 2 menšie mrkvy
- 5 PL octu
- 3 bobkové listy
- mleté čierne korenie
- 1 ČL soli
Vychladenú tresku vložíme do väčšej misy, kde ju pomocou vidličky poriadne roztlačíme na malé kúsky. K treske pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, horčicu a skyr alebo grécky jogurt. Šalát dobre premiešame. Na záver treskový šalát dochutíme ešte soľou, octom, mletým čiernym korením, prípadne aj horčicou. Šalát necháme odstáť v chladničke najlepšie cez noc, aby sa všetky chute prepojili.
Foto: unsplash.com